samostv.gr
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΕΛΛΑΔΑΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝΣΑΜΟΣ

Εξαπέλυσε πυρά ο Κέρκης Σάμου

Κοινοποίηση

Ο σύλλογος της Σάμου εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία κάνει επίθεση στον πρόεδρο της ΕΣΑΠ Παντελή Ταρνατόρο για τη συμμετοχή των ομάδων με wild card στη Volley League.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Κέρκη Σάμου:

«Ο Α.Σ Κέρκης Μαραθοκάμπου Σάμου, θα ήθελε να ενημερώσει όλο τον κόσμο του βόλεϊ, αλλά και όλους τους Έλληνες φιλάθλους, για τα τραγελαφικά γεγονότα που έγιναν τις τελευταίες μέρες.

Αυτό το θέατρο του παραλόγου που ζήσαμε τον τελευταίο καιρό, με βεβαιότητα μπορούμε να πούμε ότι ξεφεύγει από τα όρια του αθλητισμού. Πλέον το μένος του Προέδρου της ΕΣΑΠ Ταρνατόρου Παντελή προς εμάς, τον έκανε να υποπέσει σε πολλά ατοπήματα με τελικό αποτέλεσμα να συρρικνώσει την υψηλότερη κατηγορία του ελληνικού βόλεϊ, σε μονοψήφιο αριθμό, για μια ακόμη φορά.

Έχουμε ξεχάσει πότε ήταν η τελευταία φορά που η πρώτη εθνική κατηγορία του αθλήματος που υπηρετούμε έγινε με 12 ομάδες, δηλαδή πλήρης. Πλέον το βόλεϊ έχει γίνει το μόνο άθλημα στην Ελλάδα , που συνεχίζει πεισματικά να θέλει και να επιδιώκει ο πρόεδρός του, μονοψήφιο αριθμό ομάδων και κλειστό κλαμπ. Με το να μην ακολουθήσει εσκεμμένα τις γενικές προκηρύξεις των αθλημάτων , κάνοντας αυτό που πρέπει και είναι λογικό, δηλαδή να αντικαταστήσει την ομάδα που προβιβάστηκε από την pre league και δε μπόρεσε να δηλώσει συμμετοχή, με την αμέσως επόμενη στην κατάταξη του βαθμολογικού πίνακα της κατηγορίας, τελικά δεν κατάφερε μόνο να εκδικηθεί τη Σάμο, αλλά και να αποδείξει σε όλους , ότι το αφήγημά του, ότι δηλαδή δεν υπάρχουν ομάδες και αθλητές ικανοί να στελεχώσουν τη volley league, και ότι αυτός είναι ο λόγος που επιμένει σε μονοψήφιους αριθμούς ομάδων να καταρριφτεί παταγωδώς!

Όλοι πλέον καταλάβαμε ότι ο πραγματικός λόγος που επιλέχτηκε από εσάς η επικουρική διαδικασία της wild card και όχι η κύρια , δηλαδή το αγωνιστικό , ήταν ότι με τη λογική διαίρει και βασίλευε θα καταφέρετε να πετύχετε τους πραγματικούς σκοπούς σας, που ήταν πρώτον η ομάδα να μη λέγεται Σάμος και δεύτερον να δημιουργήσετε δεδικασμένο ώστε σε ανάλογες περιπτώσεις να αποφασίζετε εσείς κατά το δοκούν ποιος θα πάρει τη θέση και να μην έχει σημασία τι έγινε στα γήπεδα και ποιος κέρδισε το αγωνιστικό δικαίωμα συμμετοχής, αλλά ποιος θα ταιριάξει με τα δικά σας θέλω!

Παρόλες τις προειδοποιήσεις μας ότι δεν μπορείτε να καταφύγετε στη wild card, επειδή δεν προϋπήρχε το κανονιστικό πλαίσιο, κινδυνεύετε να κατηγορηθείτε για μεροληψία και φωτογραφικά κριτήρια. Τελικά καταφύγατε σε αυτή τη λύση και εκτεθήκατε ανεπανόρθωτα! Μάλιστα μας εγκαλέσατε με την τότε απάντησή σας στο υπόμνημά μας, λέγοντάς μας ότι δεν έχουμε το δικαίωμα να στέλνουμε υπόμνημα στην ΕΣΑΠ , ότι είναι πρωτοφανές αυτό στα χρονικά και ότι δεν δέχεστε υποδείξεις από σωματείο που δεν είναι μέλος του συνεταιρισμού σας.

Ο χρόνος όμως μας δικαίωσε και μάλιστα πολύ σύντομα! Κι αυτό γιατί κάνατε την παγκόσμια πρωτοτυπία , αρχικά να ζητήσετε τις συμμετοχές και μετά να προσπαθήσετε να βγάλετε τα κριτήρια και τη μοριοδότηση σε έναν διαγωνισμό, που από ‘κάρτα ελεύθερης συμμετοχής’ , την καταντήσατε ‘κάρτα πληρωμένης συμμετοχής’. Με ποσά 50.000 ευρώ εφάπαξ για παράβολο συμμετοχής (έναντι 2.585 ευρώ σε 11 δόσεις που ισχύει για τα υπόλοιπα 9 μέλη σας) και εγγυητική των 150.000 ευρώ ( έναντι 0 ευρώ που ισχύει για τα υπόλοιπα 9 μέλη σας).

Η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να φαίνεται τίμια, πρέπει και να είναι. Αφού διατυμπανίζετε ότι στόχος είναι η οικονομική αξιοπιστία του πρωταθλήματος και κόπτεστε γι αυτό, τότε γιατί δεν ζητήσατε από το κάθε μέλος του συνεταιρισμού, να προσκομίσει και αυτό την ίδια εγγυητική και το ίδιο παράβολο συμμετοχής σε χρονικό περιθώριο μίας εβδομάδας; Πιστεύετε άραγε ότι θα το κατάφερναν όλοι όσοι είναι ήδη στην κατηγορία σας ;

Ποιος σας έχει δώσει το δικαίωμα της λογικής, ότι όποιος δεν είναι στο μαντρί τον τρώει ο λύκος; Έχετε καταντήσει την μεγαλύτερη κατηγορία του ελληνικού βόλεϊ να απαξιώνεται από παντού , να εξαφανίζονται οι χορηγοί, να μην υπάρχει ενδιαφέρον για προβολή του προϊόντος από την τηλεόραση και να έχουν αδειάσει τα γήπεδα . Τέλος αρνείστε πεισματικά να αφήσετε το τιμόνι του καραβιού που το έχετε ρίξει στα βράχια. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ παραιτηθείτε!

Κύριε Ταρνατόρε, πλέον το μεγαλύτερο ψέμα που πουλάτε τόσα χρόνια, ότι δηλαδή δεν μπορείτε να κάνετε μεγαλύτερο πρωτάθλημα γιατί δεν υπάρχουν ικανές ομάδες να το υποστηρίξουν και ότι χρειάζονται 5 ξένοι για να το καταφέρετε κατέπεσε. Κι αυτό γιατί προσφέρθηκαν 5 δυνατές αγωνιστικά και οικονομικά ομάδες για να συμμετέχουν σε αυτό, δημιουργώντας μια ισχυρή λίγκα των 14 ομάδων!! Δηλαδή είχατε 5 συμμετοχές από 5 ομάδες που μεταφράζεται σε 1.000.000 ευρώ (βάση των οικονομικών κριτηρίων που εσείς ζητήσατε) έτοιμα να ‘πέσουν’ στο ελληνικό βόλεϊ και την volleyleague . Επίσης 100 τουλάχιστον νέες θέσεις εργασίας. Κι εσείς αντί να τους καλοδεχτείτε στην κατηγορία , με το έτσι θέλω και με μία προκήρυξη κομμένη και ραμμένη στα μέτρα σας , λέτε θα πάω σε 9 ομάδες , με απώτερο σκοπό η κρατική επιχορήγηση να μοιραστεί πάλι σε λίγους !

Κύριε Ταρνατόρε , επίσης να σας υπενθυμίσουμε ότι την κρατική επιχορήγηση δε θα μπορούσατε να την χαρίσετε στον οποιονδήποτε πρόεδρο όπως λέτε, γιατί πολύ απλά δεν την δίνετε από την τσέπη σας!

Τέλος με όλα αυτά, αποδείχτηκε το ότι βάζετε αυτή την εκβιαστική προϋπόθεση των 5 ξένων για να κάνετε πρωτάθλημα 12 ομάδων , είναι καθαρά προσχηματικό για να έχετε τη ΣΩΣΤΗ αντίδραση του ΠΑΣΑΠ και να παραμένετε στα μονοψήφια νούμερα , ρίχνοντας ψευδώς , όλη την ευθύνη στους ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ του αθλήματος.

Συνυπεύθυνος σε όλο αυτό το θέατρο του παραλόγου είναι και ο πρόεδρος της ομοσπονδίας κ. Καραμπέτσος. Η Σάμος , αλλά και η πλειοψηφία των σωματείων της χώρας, τον στήριξε στις τελευταίες εκλογές, λόγω των εξαγγελιών του, ότι θα φέρει το βόλεϊ εκεί που αξίζει και μάλιστα έχουμε κατηγορηθεί πολλές φορές ως σύλλογος φερέφωνό του.

Είμαστε από αυτούς που πιστέψαμε στις εξαγγελίες του, στις τυμπανοκρουσίες για τη δημιουργία της pre league τον προθάλαμο της Α1 και σε όλα τα μεγάλα λόγια , αλλά δυστυχώς όταν κλήθηκε εκ των πραγμάτων να τα στηρίξει, άδειασε όλο το οικοδόμημα και το πρωτάθλημα της pre league.

Ως διαιτητή που σας γνωρίσαμε ήσασταν πάντοτε δίκαιος , αδέκαστος, ανεπηρέαστος ακόμη και στα ανθρώπινα λάθη και γι αυτό έχετε την αναγνώριση από όλο τον κόσμο του βόλεϊ , όχι μόνο στα στενά όρια της Ελλάδας αλλά και παγκόσμια. Τώρα τι άλλαξε; Γιατί αυτό που κάθε λογικός άνθρωπος , σε κάθε έννομη χώρα , θα θεωρούσε αυτονόητο, δηλαδή να προβιβαστεί η αμέσως επόμενη ομάδα που κέρδισε στα γήπεδα το δικαίωμα να είναι η πρώτη επιλαχούσα σε περίπτωση προβλήματος, συναινέσατε στην επιλογή της wild card και κατά συνέπεια στην απαξίωση του δικού σας πρωταθλήματος ; Θα θέλαμε την απάντησή σας για το τι είναι αυτό που σας απομάκρυνε τελικά από τις θέσεις του σωστού και του δίκαιου και γίνατε συνυπεύθυνος σε όλη αυτή τη φαρσοκωμωδία. Το οφείλετε πρώτα απ όλα στον εαυτό σας και μετά σε όλους αυτούς που σας πίστεψαν και σας τίμησαν στις εκλογές της ομοσπονδίας.

Να σταματήσει επιτέλους η καραμέλα ότι η ΕΣΑΠ είναι άλλο μαγαζί… το δικό σας προϊόν παίζουν και εκμεταλλεύονται. Δεν παίζουν άλλο άθλημα… Όσους ξένους προπονητές και να φέρετε, από όποια σχολή και αν προέρχονται, δε θα καταφέρουν να κάνουν τίποτα στην εθνική ομάδα αντρών , αφού λειτουργεί ως τροχοπέδη το μονοψήφιο πρωτάθλημα επί σειρά ετών στην μεγαλύτερη κατηγορία της χώρας όπου αγωνίζονται οι παίκτες της . Σταματήστε να είστε συνυπεύθυνος και να δίνετε την συγκατάθεσή σας στην συρρίκνωση του αθλήματος που όλοι τόσο αγαπάμε!

Το ότι αποκλείσατε με τη συναίνεσή σας ομάδα που κέρδισε στα γήπεδα το δικαίωμα συμμετοχής, λόγω της γεωγραφικής της θέσης και της νησιωτικότητας της, θα το φέρετε βαρέως στη συνείδησή σας και θα μείνετε στην ιστορία ως οι πρόεδροι ΕΟΠΕ και ΕΣΑΠ των μονοψήφιων πρωταθλημάτων κατά τη θητεία σας.

Θέλουμε έναν πρόεδρο μπροστάρη για την ανάπτυξη και την πρόοδο του αθλήματος και όχι έναν πρόεδρο λογιστή! Μας έχετε αποδείξει ότι ΜΠΟΡΕΙΤΕ . Συνεχίζετε όμως να έχετε την ίδια θέληση ; Κι αν όχι γιατί..

Εμείς παρόλα αυτά θα είμαστε δίπλα σας γιατί πιστεύουμε ότι μπορούμε όλοι μαζί να βάλουμε ξανά , μετά από χρόνια στον ευρωπαϊκό χάρτη , το ελληνικό αντρικό βόλεϊ και την εθνική ομάδα. Σας κάνουμε την πρόταση η Σάμος να φιλοξενήσει το Nation league με όλα τα έξοδα διαμονής και διατροφής των συμμετεχόντων και να καμαρώσουμε την εθνική ομάδα στο νησί μας.

Πρότασή μας να πιέσετε με κάθε μέσον, να γίνει το πρωτάθλημα από φέτος με 12 , αν όχι 14 ομάδες (αφού τόσες ενδιαφέρθηκαν στο κάλεσμα της ΕΣΑΠ) και να σταματήσει επιτέλους ο εμπαιγμός του κ. Ταρνατόρου που σε κάθε νέο πρωτάθλημα εύχεται προσχηματικά το ίδιο πράγμα : << το φετινό πρωτάθλημα να είναι το καλύτερο των τελευταίων ετών και του χρόνου να είναι περισσότερες ομάδες>>. Βαρεθήκαμε να το ακούμε!!

Κύριε Υφυπουργέ Αθλητισμού, μιλάτε για μια τετραετία με ίσες ευκαιρίες για όλους και ισονομία παντού! Σας ζητάμε να δείτε τι πραγματικά συμβαίνει σε αυτό το άμοιρο ελληνικό βόλεϊ τα τελευταία χρόνια και να φτάσει επιτέλους το μαχαίρι στο κόκαλο!

Παρόλο που φωνές έξω από το νησί μας προτρέπουν να πάρουμε την ομάδα από το ελληνικό πρωτάθλημα και να κάνουμε αίτηση συμμετοχής σε γειτονική μας χώρα, ο Κέρκης ως σωματείο , αλλά και οι Σαμιώτες, ιστορικά δεν παίζουν με τόσο ευαίσθητα εθνικά θέματα. ΠΡΟΔΟΤΕΣ δεν ήμασταν ποτέ!!

Θα συνεχίσουμε να μετράμε τις πληγές μας , να βάζουμε πλάτη στο μεταναστευτικό, τον σεισμό, τις φωτιές και όλα τα δεινά που βρήκαν το νησί μας τα τελευταία χρόνια και θα φυλάμε Θερμοπύλες περήφανοι για αυτό!

Το αγωνιστικό και επαναστατικό πνεύμα που μας χαρακτηρίζει ως ακριτικοί νησιώτες , μας προστάζει να αγωνιστούμε για το δίκαιο και την διόρθωση των κακώς κειμένων του τρίτου πιο δημοφιλούς αθλήματος της χώρας.

Καλούμε όλους όσους πραγματικά το αγαπάνε, να συμπορευτούν μαζί μας σε αυτό τον άνισο αγώνα.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ!

Αξιότιμοι κύριοι της ΕΣΑΠ , εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε στα ελληνικά γήπεδα και θα φυλάμε αυτό τον ακριβό προορισμό για εσάς, το νησί μας και εσείς συνεχίστε να κάνετε το δρομολόγιο Κηφισιά- Νέα Σμύρνη- Αθήνα- Πειραιά που είναι φτηνό και να μοιράζεστε την κρατική επιχορήγηση!

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΒΟΛΕΙ ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ!!!

Υ.Γ.1 Κύριοι της ΕΣΑΠ , σε περίπτωση που απειληθεί η χώρα μας από εξωτερικούς παράγοντες και θα πρέπει να μεταβείτε στο νησί μας για να την υπερασπιστείτε , θα συνδράμετε ή θα είναι και εκεί ακριβός ο προορισμός;

Y.Γ.2 Το λόγο πλέον έχει η δικαιοσύνη και ειδικά το ΑΣΕΑΔ στο οποίο ήδη προσφύγαμε. Όσοι πιστοί προσέλθετε!»//Γ.

Πηγή: http://www.ertsports.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ένταση Πολάκη – Γεωργιάδη στη δίκη για προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΟΥ ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΟΥ

ΣΥΡΙΖΑ -Ν. Παππάς: Ο κ. Καραμανλής δεν τολμά να ακολουθήσει το παράδειγμα Σπίρτζη που ζητά προανακριτική επιτροπή