samostv.gr
ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑΠΕΡ. ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝΣΑΜΟΣ

ΕΣΠΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ

Κοινοποίηση

Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου και το Κέντρο Πρόληψης Υγείας (ΚΕΠ Υγείας), σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Σάμου, τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Σάμου και τον Σύλλογο Φίλων, Υποστηρικτών Καρκινοπαθών Νομού Σάμου «ΕυΠο», διοργάνωσαν δράση πρόληψης και ενημέρωσης για το Καρκίνο του Δέρματος, με αφορμή τον μήνα Μάϊο που έχει καθιερωθεί ως μήνας ευαισθητοποίησης για το μελάνωμα και τον καρκίνο του δέρματος.

Το Σάββατο 25 Μαΐου 2024 από τις 10:00 έως τις 14.00 πραγματοποιήθηκε στο χώρο του ΚΕΠ Υγείας δωρεάν δερματολογική εξέταση σπίλων, με την εθελοντική συμβολή και προσφορά της Δρ. Ιωάννας Ταμπούρη, MD, PhD Δερματολόγου – Αφροδισιολόγου,εξετάστηκαν 60 συμπολίτες μας και από την εξέταση προέκυψαν 3 ύποπτα ευρήματα. Λόγω εκδήλωσης μεγάλου ενδιαφέροντος η εξέταση θα επαναληφθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας στο Δημαρχιακό Μέγαρο Σάμου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η ενημερωτική εσπερίδα με θέμα «Πρόληψη και ενημέρωση για τον Καρκίνο του Δέρματος» με κύρια ομιλήτρια την Δρ. Ιωάννα Ταμπούρη,  MD, PhD, Δερματολόγο – Αφροδισιολόγο, η οποία με την παρουσίασή της ανέπτυξε το θέμα «Καρκίνος του Δέρματος – Αναγνώριση, Αντιμετώπιση, Πρόληψη». Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Ειδικός Παθολόγος – Διαβητολόγος  κ. Χρήστος Καζάζης, ο οποίος μίλησε για το Δέρμα και τον Σακχαρώδη Διαβήτη. Τέλος ο κ. Ιωάννης Διομής μοιράστηκε την δική του εμπειρία ως ασθενής αναδεικνύοντας τη σημασία της πρόληψης. Ακολούθησε συζήτηση και τοποθετήσεις.

Στο πλαίσιο της εσπερίδας οΣύλλογος Φίλων, Υποστηρικτών Καρκινοπαθών Νομού Σάμου «ΕυΠο» βράβευσε τους νοσηλευτές, Βαΐα Χολέβα και Χριστόδουλο Σοφούλη, για την πολύτιμη παράλληλη προσφορά τους στο Τμήμα Ειδικών Θεραπειών του Γ.Σ. Σάμου ώστε να είναι δυνατή η διεξαγωγή την ημερήσιων χημειοθεραπειών στους καρκινοπαθείς της Σάμου.

Στο τέλος της εκδήλωσης διανεμήθηκαν στους παρευρισκόμενους προϊόντα αντιηλιακής προστασίας με την ευγενική χορηγία των εταιριών LaRochePosay, Frezyderm, NeogenSkin. Ευχαριστούμε θερμά όλους τους ομιλητές και τους εμπλεκόμενους συλλόγους για τη συνεργασία καθώς και όσους συνέβαλαν στην πραγματοποίηση της εσπερίδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Κ. Μητσοτάκης: Χίλια μπράβο στον Γ. Λάνθιμο

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΑΜΟΥ ΚΩΤΣΗΡΑ – ΠΕΤΣΑ

Νέα Αριστερά: Παραδοχή Κεραμέως για ζητήματα ασφαλείας στις ηλεκτρονικές διαδικασίες του ΥΠΕΣ