samostv.gr
ΕΛΛΑΔΑΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σάμος: Μεγάλη συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση

Κοινοποίηση

Μεγάλη η συμμετοχή και στην απεργιακή κινητοποίηση στην Σάμο. Αγρότες εκπαιδευτικοί νοσοκομειακοί ιδιωτικοί υπάλληλοι μαθητές και πλήθος κόσμου ζήτησαν να μην ξεχάσει κανείς το έγκλημα στα Τέμπη.

Από τις 9 το πρωί οι αγρότες με οχήματα και τρακτέρ ξεκίνησαν από τη Χώρα πορεύτηκαν ως τον κόμβο Μαλαγαρίου όπου παρέμειναν για λίγη ώρα και στη συνέχεια έφτασαν στο Εργατικό Κέντρο Σάμου απ’ όπου και ενώθηκαν με τους απεργούς που είχαν συγκεντρωθεί εκεί, προκειμένου να ξεκινήσει η μεγάλη πορεία στην παραλιακή λεωφόρο της πόλης και να καταλήξουν στην Πλατεία Πυθαγόρα. Εκεί παρατεταγμένοι κρατώντας τα πανό τους οι εκπρόσωποι των συλλόγων και σωματείων του νησιού που πήραν μέρος στην κινητοποίηση συμμετέχοντας στην Πανελλαδική απεργία για την συμπλήρωση ενός χρόνου από την τραγωδία στα Τέμπη φώναζαν συνθήματα με κυρίαρχο «Τα κέρδη τους η οι ζωές μας».

Αρχικά το λόγο πήρε η γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Σάμου Νανά Νικολάου απευθύνοντας χαιρετισμό δίνοντας στην

Στη συνέχεια τον λόγο στην πρόεδρο, Βάσω Βρινιώτη η οποία αναφέρθηκε στο χρονικό του «προδιαγεγραμμένου εγκλήματος» όπως τόνισε. Στην συνέχεια μίλησαν ο Πρόεδρος του Συλλόγου των Νοσοκομειακών Γιατρών Σάμου Ανδρέας Ευστρατουδάκης ,ο πρόεδρος του Πανσαμιακού Αγροτικού Συλλόγου Γιώργος Λάφης, ο πρόεδρος του Ν.Τ ΑΔΕΔΥ Σάμου Χρήστος Πανούσος, ο Ταμίας του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου Ευάγγελος Μαρούπας, ο φοιτητής κ. Γκίνης από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Σάμου Πένυ Δεμερτζή και όλοι αναφέρθηκαν γενικά στα αναπάντητα ερωτήματα για τις ευθύνες της τραγωδίας των Τεμπών και μετέφεραν τα αιτήματα του κλάδου τους. Τόνισαν ότι μέσω των συλλογικών τους οργάνων θα προγραμματίσουν τις επόμενες δράσεις τους, ενώ να σημειώσουμε ότι λίγο πριν ξεκινήσει η απεργιακή κινητοποίηση οι καμπάνες των εκκλησιών του νησιού χτύπησαν πένθιμα 57 φορές στην μνήμη των θυμάτων του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Πηγή: http://www.ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Το πρόγραμμα του συνεδρίου – Τι ώρα θα μιλήσει ο Στέφανος Κασσελάκης

Πρ. της Ελληνικής Εταιρείας Αλλεργιολογίας: Ρύποι και αφρικανική σκόνη κάνουν τα αιωρούμενα σωματίδια πιο επιθετικά

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ